La Generalitat ofereix 120 places per a descongestionar la pressió migratòria de Canàries

Oltra culpa la portaveu del PP Elena Bastidas d'acostar-se al discurs contra els immigrants de Vox.

Mónica Oltra aquest divendres durant la roda de premsa posterior a ple del Consell
Mónica Oltra aquest divendres durant la roda de premsa posterior a ple del Consell / GVA

La Generalitat ha oferit 120 places per a acollir persones migrants a la Comunitat Valenciana provinents de les Illes Canàries, per tal de col·laborar en la descongestió de la pressió que pateixen les illes. Ho ha anunciat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha confirmat que el govern valencià està en contacte dels del 18 de novembre amb la Secretaria d'Estat de Migracions, en previsió d'una arribada organitzada de migrants. Les places que s'han oferit al Ministeri de l'Interior, poden ser "ampliables segons les necessitats", ha explicat.

No obstant això, ha incidit en el fet que els trasllats, en el marc d'aquest acord, no han començat encara. Així ho ha assegurat també, aquest divendres, a Les Notícies del Matí, la delegada del govern Gloria Calero.

Minuts abans, la portaveu adjunta del PP en les Corts, Elena Bastidas, havia acusat el Consell de "mentir i ocultar" l'arribada de migrants a la Comunitat Valenciana, per no haver informat de les negociacions amb el govern central. Oltra ha retret a la dirigent popular el "llenguatge pejoratiu" contra les persones migrants i l'ha emmarcat en el discurs dels "piròmans" de la "dreta democràtica, sobre el qual ha alertat dels riscos d'assimilació amb les posicions de l'extrema dreta.

"La senyora Elena Bastidas ha de plantejar-se si vol alimentar el discurs de Vox, de l'extrema dreta, i si és útil per al seu partit perquè entre la còpia i l'original la gent sol quedar-se amb l'original" ha advertit la vicepresidenta del Consell.

Quant a l'entrada de persones migrants mitjançant vols particulars des de les Canàries, que s'ha produït en les últimes setmanes, la portaveu de l'executiu valencià ha explicat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha instat el govern central a fer complir el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana, a través de les forces de seguretat. Un tancament que, segons ha recordat continua vigent i ho estarà fins a mitjan gener.

També et pot interessar

stats