La Generalitat obri expedient sancionador per l'exhibició de símbols feixistes a Benimaclet

La consellera de Participació considera que hi ha indicis suficients per a actuar contra tres dels participants en la manifestació.

Imatge de la manifestació pel barri de Benimaclet de València en què es van exhibir símbols feixistes
Imatge de la manifestació pel barri de Benimaclet de València en què es van exhibir símbols feixistes

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha anunciat aquest dijous, en el ple de les Corts, l'obertura d'un expedient de sanció per l'exhibició de símbols franquistes durant la manifestació celebrada el passat 12 d'octubre al barri de Benimaclet, a la ciutat de València.

L'inici de les actuacions es produeix després de la denúncia presentada el 23 de novembre en la Conselleria per part de la Coordinadora d'Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià, en la qual exposa que els participants en la manifestació van exhibir simbologia nazi, la bandera espanyola amb l'escut franquista, la bandera de la Falange, salutacions feixistes i torxes, ha explicat la consellera en resposta parlamentària a la diputada d'Unides Podem, Estefania Blanes.

La Conselleria també va requerir a la delegació del govern espanyol en la Comunitat Valenciana la documentació que havia arreplegat la Policia durant la manifestació. Les fotografies remeses per la delegació del govern concorden amb les imatges aportades en la denúncia.

El govern espanyol, de fet, va proposar una sanció de 3.000 euros per a cadascun dels cinc ultradretans que van intentar boicotejar la projecció de l’última pel·lícula del director Alejandro Amenábar, Mientras dure la guerra, en un cinema de València.

Les proves suposen "indicis suficients" per a actuar contra tres dels participants en la manifestació per uns fets que poden ser susceptibles de la infracció tipificada en l'article 61 de la Llei de memòria democràtica i per la convivència de la Comunitat Valenciana, en tractar-se d'actes contraris a la memòria democràtica de conformitat amb els articles 39 i 40 d'aquest text legal. La norma preveu multes que van dels 2.001 als 10.000 euros.

També et pot interessar

stats