El veïnat d’una urbanització de Torrevella haurà d’obrir l’accés a una cala

Han tancat l’accés a la cala del Lobo Marino i només s'hi pot accedir per la urbanització o fent una volta perillosa 

El veïnat d'aquesta urbanització de Torrevella ha tancat l'accés a la cala del Lobo Marino / À Punt NTC

El veïnat d’una urbanització de Torrevella haurà d’obrir l’accés a una cala pròxima que havia tancat amb una porta i un mur, de manera que s'havia convertit la platja en privada. La Generalitat ha fet prevaldre el dret de garantir l’entrada lliure a un espai costaner i els obliga a enderrocar-la.

Segons ha pogut saber À Punt NTC, tant la porta com la tanca i el mur foren construïdes l’estiu passat en nom de la urbanització, pel propietari d’un dels habitatges que en formen part. Aquest particular no hauria esperat la resolució de l’administració per a fer-ho.

L'excusa del veïnat per a tancar l’accés a la cala del Lobo Marino era evitar que els ocupes d’un hotel abandonat proper accediren a les seues cases. Un hotel que des de fa unes setmanes s'està rehabilitant. 

Les construccions que s’han d’enderrocar ocupen en total quatre metres d’amplària i dos d’alçària de material opac que no deixa veure el penya-segat ni la mar a les persones que no resideixen a la urbanització.

Aquestes barreres il·legals dificulten les entrevistes, però no han impedit que Eloi, un veí del municipi, explique a À Punt NTC que ara que l’accés a la cala està tancat només es pot accedir pel vessant de la muntanya i fent una volta molt llarga.

Tant la porta com la tanca i el mur hauran de ser enderrocats per no garantir la servitud de trànsit o una entrada alternativa, com es requereix per llei. L'administració encara haurà de repensar el destí de l’escala que baixa fins a la cala que està tancada amb una segona porta construïda fa anys i que ara s'ha convertit en un accés exclusiu per al veïnat de la urbanització. 

També et pot interessar

stats