La Generalitat només ha cobrat des de juliol l’1% de les multes anti-Covid

Fins ara s’han cobrat 814 sancions, de les 94.000 que s’han imposat. 

Agents de la Policia Local de València realitzen un control en l'eixida cap a Madrid divendres passat
Agents de la Policia Local de València realitzen un control en l'eixida cap a Madrid / À Punt NTC

La Generalitat, que des del 25 de juliol s'ocupa de tramitar les sancions per incompliment de les mesures restrictives imposades per a frenar el coronavirus, ha cobrat menys de l’1% de les multes que s’han imposat en aquest temps: 814 sobre 94.000.  

Les raons que expliquen aquesta situació es deuen, segons el Consell, d’una banda, als drets de recurs que assisteixen els ciutadans, i d’una altra, a l’allau de sancions que han recaigut sobre un servei que no estava preparat per a aquesta funció. 

Segons la Conselleria de Justícia, la unitat que devia tramitar aquestes sancions estava integrada inicialment per 5 funcionaris i s’ha ampliat a 21. A més, s’han aprovat 52 places noves. 

En qualsevol cas, afegeixen que aquesta ampliació és insuficient, ja que, abans de la pandèmia, aquest grup gestionava entre 250 i 300 sancions a l’any, mentre que ara hi ha dies que arriben a les 500. Això ha portat Justícia a recórrer a una empresa externa especialitzada. 

El nombre de denúncies per incomplement de les mesures anti-Covid ha crescut de manera espectacualar des del passat 25 de juliol, quan va entrar en vigor el decret del règim sancionador. 

Fins ara els diferents cossos de la Policia Local, Nacional i Autonòmica han imposat 94.000 denúncies, el 95% de les quals són lleus (la gran majoria per ús inadequat de la mascareta). D’aquesta xifra, només se n’han registrat per a la seua gestió 12.994, s’ha obert expedient de 5.440 i se n’han finalitzat 1.323. Només 814 infractors han pagat la multa. La resta s’ha acollit al dret a recórrer o bé ha deixat passar el termini per a abonar-la. Aquesta dada significa que no arriba a l’1% la quantiat de multes que s’han cobrat. 

També et pot interessar

stats