La Generalitat millorarà la connexió d'internet dels centres educatius

La mesura forma parta part de la modernització en TIC i digitalització dels centres d'ensenyament.

Imatge d'arxiu de classes semipresencials d'alumnes d’ESO
Imatge d'arxiu de classes semipresencials d'alumnes d’ESO / Marta Fernández (Europa Press)

La Generalitat ampliarà l'amplada de banda als prop de 1.650 centres educatius públics valencians, amb l'objectiu de millorar la connectivitat i aplicar de manera eficaç les TIC en les metodologies educatives. Un nou contracte tramitat a través de la Conselleria d'Hisenda i la Conselleria d'Educació, ho farà possible.

Els centres educatius disposaran de connexió de fibra òptica amb una amplada de banda de 300 Mbps, amb la possibilitat d'augmentar en cas necessari. Fins ara, el 94% dels centres educatius tenia un servei d'Internet amb una amplada de banda de 100 Mbps, però alguns centres encara no tenien accés a fibra òptica a causa de la ubicació.

El nou contracte té un cost de 2.407.900 euros i l'empresa adjudicatària, Telefònica, l'haurà d'executar en cinc mesos. El pròxim curs els vora 600.000 alumnes dels centres públics i el professorat podran beneficiar-se de la millora al centres d'ensenyament obligatori, ja siguen escoles infantils públiques, centres de formació de persones adultes, de formació professional, serveis psicopedagògics, escoles oficials d'idiomes, conservatoris professionals de música i dansa o centres de l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques.

Aquesta mesura pretén impulsar la modernització en TIC i digitalització dels centres educatius i complementa altres accions de la Conselleria d'Educació, com la dotació de prop de 80.000 dispositius mòbils per a treballar a les aules o la implantació progressiva de noves eines TIC.

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, ha recalcat la importància de la iniciativa: “la velocitat d'Internet i una bona connectivitat són factors determinants per a la digitalització dels centres educatius i per a l'educació a distància".

També et pot interessar

stats