La Generalitat manté els horaris d'obertura de pubs i discoteques fins a les 03:30 i 07:30 hores

Per primera vegada, es regula l’horari de les scape rooms, que podran obrir a les 9 del matí hores i tancar a la una de la matinada

Imatge d'arxiu de la discoteca Copity, a la ciutat d'Alacant
Imatge d'arxiu de la discoteca Copity, a la ciutat d'Alacant / Copity (Facebook)

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat l'orde de la Conselleria de Justícia que regula els horaris per a l'any 2023 d'espectacles públics, activitats recreatives i socioculturals, que manté les hores de tancament per a pubs i discoteques a les 03:30 i 07:30 hores respectivament.

L'orde assigna per horaris i en diferents grups els diferents establiments d'espectacles i els que ofereixen activitats recreatives i socioculturals recollides en la Llei d'espectacles públics, activitats recreatives i culturals i establiments públics. El director general d'Interior, Salvador Almenar, ha destacat "la necessitat que cada activitat dispose una regulació horària clara per a previndre que s'estenga l'horari i perjudique el dret al descans de la ciutadania".

Així, amb horari des de les 10:00 i el tancament fins que finalitze l'última sessió que, com a molt, s'iniciarà a la 01:05 hores, s'inclouen els espectacles circenses, cinematogràfics, teatres, auditoris, amfiteatres, sales d'arts escèniques i, com a novetat, les sales de concerts.

Els pubs, cafés teatre, cafés concert, karaokes o establiments amb exhibició eròtica es podran obrir a les 12 hores i finalitzaran l'activitat a les 03:30 hores, mentre que les sales recreatives de màquines s'obriran a les 08:00 hores i es tancaran a la 01:00 del matí.

Per la seua banda, les sales de conferències, els espectacles taurins, museus i sales d'exposicions, pistes de patinatge, parcs d'atraccions, parcs temàtics, establiments de joc d'estratègia amb armes simulades i scape rooms podran obrir a les 09:00 hores i tancar a la 01:00 h de la matinada. Les sales socioculturals podran oferir espectacles musicals en directe i de caràcter cultural en horari diürn i fins a les 22:00 hores. Els parcs aquàtics i les ludoteques obriran de 09:00 a 00:00 hores.

Pel que fa als establiments esportius com els pavellons, camps d'esport i estadis, piscines esportives, d'oci o polivalents podran obrir de 06:30 a 01:00 hores, mentre que els gimnasos podran fer el mateix horari si tenen acreditada la insonorització del local.

Les discoteques, sales de festes, i salons de ball poden obrir des de les 17:00 hores fins a les 07:30 hores, mentre que les cafeteries, restaurants, bars i cibercafés tenen un horari de 06:00 a 01:30 hores, excepte aquelles que es pogueren establir en locals considerades botigues de conveniència.

Tant les sales de concerts com les scape rooms són definicions que s'inclouen per primera vegada en aquesta ordre amb horari propi. Almenar ha explicat que fins ara "la seua llicència d'obertura no contemplava definició i s'incloïa en l'apartat d'horaris d'analogia similar".

També et pot interessar

stats