La Generalitat lliura 56 distincions al mèrit de Protecció Civil

Entre els homenatjats, el bomber ferit en l'incendi del passat desembre a Culla, i el pilot de la Unitat Helitransportada de Mutxamel.

Imatge de l'entrega de medalles
Imatge de l'entrega de medalles / @generalitat
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
Paco Bernabeu
Sònia Silvestre
26 de maig 2018 - 18:21

L'acte ha començat amb el reconeixement al pilot Ricardo García-Verde Osuna, mort en acte de servei en l'extinció de l'incendi al qual es dirigia a la regió de Bío Bío, a Xile. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet entrega de la medalla d'or a títol pòstum a la seua família. Jaime Gay Bódalo, capatàs de la brigada d'extinció d'incendis, ha tingut unes paraules de record per a "un gran pilot, bon professional i millor persona, que sempre tenia un somriure i unes paraules amables per als companys". 

En total, s'han lliurat distincions a més de 50 entitats, professionals i ciutadans anònims que amb els seus actes han contribuït a fer millor la societat valenciana. El president, Ximo Puig, ha destacat que el de hui representa "un gest xicotet en reconeixement al compromís, la responsabilitat i el civisme" no sols dels premiats sinó també de tot el col·lectiu que hi ha darrere. I ha recordat que la societat valenciana ha avançat molt en els últims 40 anys en el concepte de la cooperació i la solidaritat, ja que som la primera comunitat autònoma en donacions per a trasplantaments, i la que té més voluntariat en relació amb la població. 

En total, la Generalitat ha lliurat aquest dissabte vora 60 distincions a persones anònimes, entitats i treballadors que amb les seues accions fan millor la societat.  

També et pot interessar

stats