La Generalitat licitarà la via verda entre Alcoi i Gandia en els pròxims mesos

L’antic traçat ferroviari aportarà una proposta sostenible d’oci, turisme i esport.

Alcoi, en una imatge d'Alcoi
Alcoi, en una imatge d'Alcoi / @alcoyturismo

La via verda entre Alcoi i Gandia està més a prop de ser una realitat, almenys si la Generalitat compleix el seu compromís de licitar en els pròxims mesos les obres de millora d’aquest antic traçat ferroviari, anunciat des de fa més d’un any, com ha avançat aquest dilluns el conseller d’Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España. 

Tot i que el titular d’Obres Públiques no ha concretat dades, ha ressaltat la importància d’aquesta via, no només perquè amplia l’oferta de comunicacions sostenibles del nostre territori, sinó també perquè afavoreix l’oci, el turisme i l’esport d’interior de l’Alcoià i de la Safor. El projecte, l’impulsarà la Conselleria en col·laboració amb les diputacions i els ajuntaments. 

El conseller Arcadi España, que ha assistit a la inauguració de la jornada “Mou-te en verd”, organitzada per la Universitat d'Alacant, ha explicat que la mobilitat sostenible contribueix a un estil de vida saludable. Per això, i des del seu punt de vista, “cal apostar per una mobilitat sostenible quotidiana, orientada en el dia a dia i en els desplaçaments habituals”.

Des de 2015, i segons ha recordat el conseller de Mobilitat, la Conselleria ha executat al voltant de 110 quilòmetres de vies verdes, i a hores d’ara té previstes actuaciones en 80 quilòmetres addicionals, amb una inversió d'uns 30 milions d'euros.

També et pot interessar

stats