La Generalitat investigarà la residència Lope de Rueda de Torrent després del positiu de la majoria d'usuaris

En els últims dos mesos s'ha multiplicat per set la quantitat de centres de majors amb algun cas de Covid-19.

Imatge de la residència Lope de Rueda de Torrent
Imatge de la residència Lope de Rueda de Torrent / À Punt NTC.

Les residències tornen a estar en el focus de la pandèmia, ja que l'escalada de contagis es reflecteix també en aquests centres: en els últims dos mesos s'ha multiplicat per set la quantitat de centres on hi ha algun cas positiu. A Torrent, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha hagut d'intervindre la residència de majors Lope de Rueda després que la majoria dels usuaris d'aquest centre han donat positiu i quasi tots els residents i bona part de la plantilla estiga en quarantena. A més, el centre està en el primer pis d'un edifici, fet que preocupa el veïnat.

La comissió de seguiment de centres residencials, en la qual estan representades la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, ha sol·licitat iniciar un procediment d'investigació en la residència per a establir si s'han produït incompliments de la normativa que puguen derivar en sanció, després d'una visita en el qual s'ha comprovat que hi ha elements per a imposar aqueixa multa, segons ha informat aquest departament de la Generalitat en un comunicat.

Les brigades municipals de Torrent s'afanyen a desinfectar l'entrada d'aquesta residència de majors que a causa de la Covid-19 està confinada. La Conselleria de Sanitat ha pres el control després que bona part dels residents i treballadors hagen donat positiu en coronavirus i cada dia mitja dotzena d'infermers i infermeres de l'Hospital General reforça l'assistència dels residents, que són asimptomàtics.

Torrent, amb 22 residències de majors, ja va patir l'envestida de la Covid-19 durant la primera onada de la pandèmia. Aquest centre va ser el primer que va registrar casos de coronavirus i hi van morir 22 residents per la Covid-19, vora la meitat de totes les víctimes mortals que hi ha hagut a la població.

En aquests moments hi ha 40 residències amb algun cas positiu entre els residents i els treballadors. València i Alacant concentren la majoria dels casos, tot i que segons la Conselleria de Sanitat el 75% només té un o dos contagis.

També et pot interessar

stats