La Generalitat invertirà quatre milions d'euros per a eliminar les barreres físiques d'edificis municipals

La convocatòria de 2019 contempla subvencions per a 119 municipis valencians de menys de 50.000 habitants.

La Generalitat invertirà quatre milions d\'euros per a eliminar les barreres físiques d\'edificis municipals
La Generalitat invertirà quatre milions d'euros per a eliminar les barreres físiques d'edificis municipals

El Consell té previst invertir en 2019 un total de quatre milions d'euros per a suprimir barreres arquitectòniques en edificis municipals de 119 localitats amb menys de 50.000 habitants. Segons ha explicat el govern valencià, les subvencions estan dirigides a "augmentar la qualitat de vida de la població i, específicament, d'aquelles persones amb diversitat funcional" i a "garantir els drets a la igualtat d'oportunitats, a la integració i a l'accessibilitat universal en qualsevol àmbit de la vida pública".

Les actuacions per a millorar l'accessibilitat afecten edificis de titularitat municipal com ara consistoris, centres destinats a persones majors, consultoris mèdics, poliesportius o cases de cultura. Les iniciatives de localitats que tenen un pressupost municipal que no supere el milió d'euros compten amb una subvenció de fins al 100% del cost de l'actuació; les que tenen un pressupost entre un i deu milions, fins al 63%; i les que superen els 10 milions, el 45%. 

Els municipis beneficiaris de les ajudes han d'executar l'actuació abans del 31 d'octubre de 2019 i han de presentar la certificació de l'obra si ha sigut contractada, la certificació municipal d'obres expedides per funcionaris competents i la còpia compulsada de les factures reglamentàries segons la normativa vigent.

En aquesta segona convocatòria de les ajudes, 2,4 milions d'euros es distribuiran entre 62 municipis de la província de València, que es poden consultar en aquest llistat. El director general d'Administració Local, ja s'ha reunit amb 60 alcaldes dels municipis beneficiats per a informar-los de la gestió del pla. 

Aquest dilluns té previst fer-ho amb els regidors de les localitats de la província de Castelló que poden acollir-se a les ajudes, i el dimarts ho farà amb els de la província d'Alacant. Tot i això, l'administració autonòmica no ha concretat el nombre de municipis de Castelló i Alacant que es podran beneficiar del pla. 

També et pot interessar

stats