La Generalitat invertirà mil milions en cinc anys per a digitalitzar l'administració valenciana

El Pla estratègic de transformació digital 2021-2025, GEN25, injectarà fons europeus per a la modernització de l'atenció i la gestió dels serveis públics

El president de la Generalitat, Ximo Puig, presenta el pla de transformació digital GEN25
El president de la Generalitat, Ximo Puig, presenta el pla de transformació digital GEN25 / Europa Press

La Generalitat dedicarà mil milions d'euros per a accelerar la digitalització dels serveis públics i l'atenció a la ciutadania. Així ho ha anunciat el cap del Consell, Ximo Puig, en la presentació del pla estratègic de transformació digital de l'administració valenciana, GEN Digital 2021-2025. La revolució tecnològica, que es finançarà principalment amb fons europeus, persegueix, en paraules de Puig, que el 2030 la Comunitat Valenciana siga "una societat absolutament digitalitzada".

El cap del Consell ha manifestat la intenció que la iniciativa servisca per a augmentar la cohesió i les oportunitats i per a superar la bretxa digital i els desequilibris territorials.

El pla s'estructura en sis eixos estratègics d'actuació, dividits en cinquanta línies i accions concretes, i inclou projectes com Cloud First, per a donar prioritat a l'ús de recursos en el núvol; Funcion@gva, per a impulsar la mobilitat i el teletreball dels funcionaris, o Ànima, per a mesurar els efectes de les actuacions públiques mitjançant dades massives.

També et pot interessar

stats