La Generalitat invertirà 4 milions a millorar l’accessibilitat a edificis municipals

La mesura, que s’aplicarà en les poblacions amb menys de 50.000 habitants, vol garantir el compliment de la llei d’accessibilitat i supressió de barreres.

Ajuntament de Castelló
Ajuntament de Castelló

El Consell ha anunciat que concedirà ajudes per valor de 4 milions d’euros per a millorar l’accessibilitat d’edificis municipals a les poblacions amb menys de 50.000 habitants.

Com ha expressat el president de la Generalitat, Ximo Puig, es vol així garantir el compliment de la llei d’accessibilitat i supressió de barreres, que “ha tingut un recorregut molt lent”.

Les ajudes aniran destinades a finançar actuacions als ajuntaments, poliesportius i tot tipus d’espais públics municipals per segon any consecutiu. Ja el 2018, 72 municipis es van beneficiar d’aquestes aportacions per a superar algunes situacions que el cap del Consell ha qualificat d’increïbles.

D’altra banda, Puig ha anunciat que aquest mateix mes de gener es presentarà, per tercer any consecutiu, una nova convocatòria del Fons de Cooperació Municipal amb 40 milions d’euros destinats a millorar les finances dels ajuntaments valencians, que podran decidir on invertir-los.

També et pot interessar