La Generalitat introdueix a Suera 40 nous exemplars d'ofegabous

L'objectiu és salvar aquest amfibi amb cua declarat com a vulnerable en el catàleg d'espècies amenaçades.

L'ofegabous és l'únic amfibi amb cua que viu a la Comunitat Valenciana
L'ofegabous és l'únic amfibi amb cua que viu a la Comunitat Valenciana / Arxiu

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural i Transició Ecològica i la Fundació Oceanogràfic han soltat 40 exemplars d'ofegabous a Suera com a part del programa per a salvar aquesta espècie amfíbia. L'ofegabous és l'únic amfibi amb cua que viu a la Comunitat Valenciana i està declarat com a vulnerable pel catàleg valencià d'espècies amenaçades de fauna, i en regressió en algunes zones de la seua àrea de distribució.

La Fundació Oceanogràfic fa controls periòdics per a conéixer l'evolució i estat sanitari de l'espècie en aquesta localització, on 110 animals es van introduir l'any passat en tolles i basses. Enguany s'ha pogut contrastar que s'hi han reproduït, la qual cosa suposa un èxit per al programa.

L'ofegabous rep aquest nom per la creença generalitzada que vaques i bous podien morir-se si s'engolien un d'aquests animals en beure en les tolles. És un amfibi voraç que s'alimenta d'invertebrats aquàtics, mol·luscos, carronya, fins i tot cucs o larves d'insectes. El seu aspecte és molt potent, com el d'un animal prehistòric, i pot aconseguir fins a 300 mil·límetres de longitud.

També et pot interessar