La Generalitat instal·la terminals de càrrega elèctrica per als vehicles de l'administració

Són els primers edificis del Govern Valencià on s'implanta una infraestructura de proveïment per a aquest tipus de vehicles.

La Generalitat instal·la terminals de càrrega elèctrica per als vehicles de l\'administració
La Generalitat instal·la terminals de càrrega elèctrica per als vehicles de l'administració

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic ha instal·lat en la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre els dos primers terminals de recàrrega de cotxes elèctrics per als vehicles de l'administració, dins d'una iniciativa per a dur aquesta infraestructura a altres edficis públics de la Generalitat a la Comunitat Valenciana. Són els primers edificis administratius autonòmics on s'implanta una infraestructura de proveïment per a aquest tipus de vehicles.

Els punts situats en la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre permeten recarregar fins a quatre vehicles de forma simultània. No obstant això, es pretén que en les fases següents s'amplien els punts de recàrrega, que també situaran en edificis del PROP i en les dependències del parc mòbil d'Alacant, València i Castelló.

Segons assegura un comunicat de la Generalitat, el Consell "aposta amb aquesta iniciativa per la sostenibilitat i l'eficiència energètica en les actuacions de l'administració". Així, amb la incorporació d'aquests primers carregadors de vehicles elèctrics i uns altres de pròxima instal·lació, la Generalitat es proveeix de la infraestructura necessària per a incorporar, gradualment, els vehicles elèctrics a la seua flota.

Estalvi de 3 a 5 euros per quilòmetre

Amb l'autonomia actualment disponible, es pot cobrir la major part dels desplaçaments dins del territori de la Comunitat Valenciana que fan els vehicles de l'administració, la qual cosa facilita "un estalvi de 3 a 5 euros per quilòmetre amb una energia més neta i sostenible", segons han assegurat en la Generalitat.

Els vehicles són, en l'actualitat, la principal font de contaminació en les ciutats. En aquest sentit, els estudis estimen que l'aposta pels cotxes elèctrics podria suposar una disminució de les emissions de CO2 entre un 50% i un 70%. A més, són automòbils més eficients: generen menys consum i més estalvi. L'eficiència d'aquest tipus de cotxes és del 90%, enfront del 30% dels vehicles convencionals.

També et pot interessar

stats