La Generalitat instal·larà 135 caixers automàtics en zones despoblades

El primer caixer s'instal·larà a Vallibona abans que finalitze aquest estiu

Imatge d'arxiu d'un caixer automàtic
Imatge d'arxiu d'un caixer automàtic

La Generalitat instal·larà 135 caixers automàtics en zones despoblades de la Comunitat Valenciana i per a això invertirà 8 milions d'euros, tal com ha anunciat la directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra.

Es tracta d'una de les principals apostes de la Generalitat i representa una iniciativa “nova i pionera a l'Estat espanyol”, segons ha assenyalat Segarra, que ha destacat que el camí per a posar-la en marxa ha sigut “complicat i llarg”.

Està previst que el primer caixer s'instal·le a Vallibona (Ports) abans que finalitze l'estiu, tal com ha declarat la directora de l'Agenda Valenciana Antidespoblament.

L'objectiu és instal·lar entre enguany i 2025 els caixers en aquells llocs de l'interior on es van tancar les oficines bancàries, el que suposa “un pas molt gran per a les persones que viuen en aquestes comarques de l'interior de la Comunitat Valenciana, ja que el 30% de la seua població és major de 65”, ha assegurat la directora general.

Segarra ha afirmat que el tancament de les oficines bancàries ha suposat per a aquestes persones “una reducció enorme de la seua qualitat de vida” pel fet d'haver de desplaçar-se per a fer “tràmits tan senzills com pagar un rebut o traure diners”.

L'entitat bancària que ha resultat adjudicatària per a posar en marxa aquest projecte de la Generalitat és CaixaBank.

També et pot interessar

stats