La Generalitat iniciarà la regulació dels VTC amb 15 minuts de precontractació

Les empreses asseguren que deixaran d'operar si s'implanta qualsevol classe de contractació prèvia.

Protesta de taxistes, en una imatge d'arxiu
Protesta de taxistes, en una imatge d'arxiu / Biel Aliño (Efe)

La consellera d'Habitatge, María José Salvador, ha confirmat aquest dijous que, després d'haver escoltat a totes les parts, iniciaran la tramitació del decret per a regular els vehicles de lloguer amb conductor (VTC). La mesura planteja la contractació amb un mínim de 15 minuts d'antelació, evitar la geolocalització i que puguen recollir a usuaris per la via pública com fan els taxistes. 

Salvador ha recordat que va obrir un espai de diàleg amb totes les parts implicades i ha constatat que les posicions entre taxistes i VTC són "irreconciliables". Per això, ha assenyalat que com a administració "han de pensar sempre en la ciutadania" i a "garantir el servei als usuaris".

Els VTC adverteixen que deixaran d'operar si s'estableix la precontractació

El president d'Unauto VTC Comunitat Valenciana, Ricardo González, ha assegurat que deixaran d'operar a València si s'implanta qualsevol classe de contractació prèvia dels seus serveis. González ha explicat que el passat cinc de febrer ja van comunicar que si s'implantaven els 15 minuts mínims abandonarien la ciutat, i ha descartat que la decisió anunciada per l'Ajuntament de València tinga "cap influència", atés que continuen "esperant l'esborrany" del decret del Consell que regule aquests punts.

També ha criticat que en cas d'aprovar-se aquesta mesura ocorrerà "igual que ha passat a Barcelona", on "s'ha quedat gent sense treball i els turistes no tenen servei de VTC en una ciutat tan turística". En aquesta línia, ha posat en relleu que Barcelona és "la primera ciutat d'Europa en la qual es tanquen les VTC" i València "en seria la segona".

Quan li han preguntat per l'amenaça de les empreses de VTC d'abandonar la ciutat, el regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha replicat que "VTC sempre n'hi ha hagut en totes les ciutats, són serveis discrecionals que ja existeixen i continuarem tenint-ne".

També et pot interessar