La Generalitat inicia les primeres declaracions de vivendes deshabitades

Les mesures tenen com a objectiu mobilitzar els habitatges buits, principalment els que estan en mans de grans tenidors, i establir mesures de foment per a llogar-los

Fins a 83 municipis valencians tenen el mercat del lloguer tensionat, una situació amb la que pretén acabar la futura llei d'habitatge
Les primeres declaracions de vivendes deshabitats afecten 466 habitatges a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

La Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha iniciat aquest dijous les primeres declaracions de vivendes deshabitades, un procediment que afecta un total de 466 habitatges a la Comunitat Valenciana. Aquests seran els primers que passaran a incorporar-se al registre autonòmic de vivendes deshabitades.

Aquest registre forma part de l'acord del Consell per a mobilitzar vivendes buides i deshabitades, autoritzat el passat 1 d'octubre del 2021. Les mesures que s'arrepleguen en el decret tenen com a objectiu mobilitzar els habitatges buits, centrant-se principalment en els que estan en mans de grans tenidors, i establir mesures de foment per a llogar-los. Segons aquesta norma, els grans tenidors han de comunicar a l'administració autonòmica els habitatges buits de manera semestral.

Així mateix, el decret regula el procediment administratiu per a declarar deshabitada la vivenda, crear el registre de vivendes deshabitades i la inspecció i la imposició de sancions contra l'incompliment de la funció social de l'habitatge.

A més, preveu crear la Xarxa Lloga'm com a xarxa d'intermediació i foment del lloguer, i la regulació d'un programa de lloguer solidari com a iniciativa per a rehabilitar vivendes no habitades, que se cediran a la Generalitat a fi de mobilitzar-les per a donar compliment a la funció social de l'habitatge.

Per a la directora general d'Emergència Residencial, Pura Peris, la notificació dels primers expedients "suposarà generar eines per a fer realitat la mobilització d'habitatges buits i fer efectiu el dret a un habitatge digne".

També et pot interessar

stats