La Generalitat inicia gestions per a adquirir congeladors que permeten conservar la vacuna de Pfizer

Les dosis s’han de conservar a 80 graus negatius i en cap moment ha de trencar-se la cadena del fred.

Ultracongeladors que té la Fisabio a les seues instal·lacions per a conservar vacunes

La Generalitat ha iniciat contactes per aconseguir ultracongeladors que permetrien conservar la vacuna que prepara la farmacèutica Pfizer, segons ha pogut saber À Punt Notícies. Cadascun d’aquests aparells té capacacitat per a 20.000 dosis de la vacuna. La idea és que aquests congeladors estiguen en cada hospital i centre de referència.

La farmacèutica Pfizer ha anunciat aquesta setmana l’eficàcia en més del 90% dels casos de la vacuna en què treballa. Espanya ha confirmat que es compraran vint milions de dosis, però cal pensar en la seua producció i conservació.

La vacuna ha de conservar-se a 80 graus negatius, la qual cosa obliga a mantindre aquesta temperatura durant tota la cadena del fred, que és vital per a l'èxit en l'administració.

À Punt s’ha endinsat en un d’aquests centres on es conserven vacunes a baixes temperatures. Es tracta de Fisabio, la Fundació per al Foment de la Investigación Sanitaria i Biomèdica de la Comunitat Valenciana. Allí mantenen ultracongeladors capaços de mantindre temperatures de 79 graus negatius. Tenen mostres de vacunes experimentals contra el virus que també exigeixen aquestes temperatures polars.

En tots els casos, mantindre les vacunes a una temperatura és el primer pas per a garantir-ne l'adequada administració. De fet, la farmacèutica Pfizer, està treballant en uns congeladors portàtils per al transport de la vacuna en què treballa.

També et pot interessar

stats