La Generalitat incorpora 180 bombers forestals per a afrontar la campanya d'incendis d'estiu

Les setze unitats de reforç estaran operatives fins a la tardor per a intervindre en possibles episodis de pluja torrencial

Efectius dels bombers forestal de la Generalitat treballant en l'extinció d'un incendi
Efectius dels bombers forestals de la Generalitat treballen en l'extinció d'un incendi / Generalitat

La Generalitat ha activat aquest diumenge les setze unitats de reforç del Servei de Bombers i Bomberes Forestals amb l'objectiu d'ampliar en 180 persones el nombre d'efectius disponibles per a fer front als possibles incendis que es declaren durant la campanya d'estiu.

Aquestes setze unitats, que se sumen a les 40 que treballen durant tot l'any, estaran operatives fins al 31 d'octubre per a donar resposta també a possibles episodis de pluges torrencials.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat l'“aposta del Botànic per reforçar la capacitat dels serveis d'extinció per a fer front als incendis forestals” i ha assenyalat que "en els últims sis anys hem apostat per duplicar la durada dels contractes de les unitats de reforç fins als sis mesos per a garantir una adequada resposta a la ciutadania".

Per províncies, s'han incorporat onze unitats de reforç a València (Pedralba, Gilet, Alzira, Zarra, Ròtova, la Font de la Figuera, Villargordo del Cabriel, Los Isidros, Calles, Bunyol i Énguera); tres a Castelló (Onda, Llucena i Altura); i dos a Alacant (Relleu i Guardamar del Segura).

La titular d'Interior ha reconegut la “gran importància d'aquestes unitats per a reforçar el dispositiu anual d'extinció d'incendis forestals durant els mesos de major risc amb la finalitat de protegir el patrimoni natural de la Comunitat Valenciana”.

Bravo ha recordat que en 2021 el telèfon 112 va rebre un total de 8.012 telefonades relacionades amb incendis forestals o de vegetació i que els bombers i bomberes forestals de la Generalitat van intervindre en 1.861 incendis.

També et pot interessar