La Generalitat impulsa dues línies d'investigació sobre la Covid-19

Una avalua els símptomes i la immunitat postvacunació, i l'altra analitza les dades que està generant la pandèmia

Imatge d'arxiu de la vacunació a l'hospital de campanya de La Fe de València
Imatge d'arxiu de la vacunació a l'hospital de campanya de La Fe de València / Manuel Bruque (Efe)

La Generalitat promociona tres investigacions sobre la Covid-19, dues sobre el programa vacunal, i un altra relacionada amb la ciència de dades. 

Un dels projectes de vacunació avalua i fa un seguiment a través d'enquestes dels símptomes en els primers trenta dies després de rebre la injecció. L'altre analitza el grau d' immunitat que s'ha assolit a les residències sociosanitàries. En aquest hi participen 13 centres en els quals resideixen unes 850 persones.

El grup d'investigació sobre dades el dirigeix la comissionada per a l'Estratègia Valenciana per a la Intel·ligència Artificial, Núria Oliver. El seu equip ha creat un Observatori Permanent de Ciència de Dades que recull la informació que està generant la pandèmia a la Comunitat Valenciana. 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha informat d'aquestes línies d'investigació després de reunir-se amb els responsables per a conéixer els seus avanços. En paraules de Puig, aquests grups són un exemple "de la fortalesa del sistema d'innovació i d'investigació de la Comunitat Valenciana”.

També et pot interessar

stats