La Generalitat identifica 27 persones en la campanya de prevenció de pesca d’angules a l’Albufera

Els pescadors autoritzats havien denunciat pesca furtiva i robatoris d’arts de pesca

La Policia de la Generalitat treballa en la prevenció de la pesca d'angules a l'Albufera
La Policia de la Generalitat treballa en la prevenció de la pesca d'angules a l'Albufera / Generalitat

La Policia de la Generalitat ha identificat 27 persones i ha intervingut arts de pesca en 23 vehicles gràcies a un dispositiu de prevenció contra la pesca de l'angula al parc natural de l'Albufera, on en les últimes setmanes han treballat 21 patrulles.

El dispositiu, que es mantindrà durant la temporada de pesca, s'ha realitzat en el moment en què la pesca d'angules està prohibida. S'atén així la sol·licitud de l'Associació Professional Antiga Confraria de Pescadors del Perellonet, que havien informat de la presència de pescadors furtius en la Gola del Perellonet, la Gola de Pujol, el litoral del Palmar i en les zones d'aparcament pròximes.

A més, des de la Comunitat de Pescadors del Palmar també havien donat la veu d'alarma. Per a aquesta temporada són 60 els pescadors autoritzats i la majoria d'ells ha patit robatoris, tant d'anguiles com d'arts de pesca que utilitzen per a capturar-les. Aquestes xarxes estan confeccionades artesanalment i tenen un valor d'entre 60 i 80 euros.

El grup de medi ambient de la unitat de Policia Nacional adscrita a la Generalitat, dirigit per Carlos Santamaría, té entre les funcions la protecció dels parcs naturals de la Comunitat Valenciana. La pesca de l'angula es realitza en horari nocturn, en nits amb lluna nova i amb un cabal d'aigua dolça suficient per a afavorir l'entrada de l'angula des de la mar.

També et pot interessar

stats