La Generalitat habilitarà tres hospitals de campanya per a garantir 1.100 llits més

Aquesta mesura pretén fer front al coronavirus, que deixa ja 24 morts i vora un miler de contagis.

VÍDEO | La Generalitat habilitarà tres hospitals de campanya per a garantir 1.100 llits més

La Generalitat ha anunciat que habilitarà tres hospitals de campanya per a garantir l'atenció sanitària de tota la ciutadania enmig de la crisi causada pel coronavirus, que deixa ja 24 morts i vora un miler de contagiats a la Comunitat Valenciana. Els hospitals es construiran a València, Alacant i Castelló i garantiran 1.100 nous llits, la meitat estaran disponibles en 15 dies.

Així ho ha anunciat el cap del Consell, Ximo Puig, després de reunir-se per videoconferència amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló. Puig ha assegurat que l’objectiu d’aquesta mesura és “dotar de la màxima seguretat” el sistema sanitari valencià.

“Fins ara, els recursos són suficients per a atendre la demanda assistencial però cal tindre planificats tots els escenaris per tal d'anticipar-nos a les necessitats”, ha manifestat.

A més, la Generalitat ja ha tancat acords amb empreses hoteleres de València i Alacant per a incrementar el nombre de llits assistencials.

Característiques dels hospitals de campanya

Aquests centres s'instal·laran prop d'hospitals de referència, amb els quals estan comunicats. Tindran una unitat d'aïllament, una zona de quarantena, banys i serveis separats per sexes, recepció, triatge i una àrea de descans per al personal mèdic.

Està previst que els hospitals de campanya puguen funcionar durant grans períodes de temps i tenen les mateixes prestacions que un centre sanitari d'obra, a causa de la gran qualitat de materials empleats que permeten aïllar l'interior de l'exterior.

També et pot interessar

stats