La Generalitat i el govern central destinen 214 milions d'euros a les polítiques d'habitatge

L'objectiu del pla de vivenda per als pròxims 4 anys és fomentar el lloguer, la rehabilitació i l'eficiència energètica.

Firma del Pla Estatal d'Habitatge 2018-2021
Firma del Pla Estatal d'Habitatge 2018-2021

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el ministre de Foment, José Luis Ábalos, han firmat el pla d’habitatge per als pròxims quatre anys. L’objectiu fonamental d’aquest pla és donar ajudes al lloguer, la reparació de vivendes i la millora del parc públic d'habitatges. El Pla Estatal de l’Habitatge 2018-2021, compromet el govern central a aportar 164 milions d'euros i la Generalitat 49 milions.

L’objectiu del conveni és subvencionar els programes d'ajuda al lloguer, les ajudes a les persones en situació de desnonament, el foment de la millora energètica i sostenibilitat als habitatges, el foment de la conservació, millora de la seguretat i de l’accessibilitat en vivendes i ajudes als joves.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat la necessitat de visibilitzar la vivenda com un pilar fonamental en l'estat del benestar. El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha marcat com a prioritat del govern central l'impuls d'una nova llei estatal d'habitatge.

La Comunitat Valenciana podrà finançar els programes de foment del parc d’habitatge de lloguer, de foment de la regeneració urbana i rural i de foment de vivendes per a persones majors i persones amb discapacitat, amb l’acord d’una comissió bilateral de seguiment del conveni.

També et pot interessar

stats