La Generalitat i Foment construiran 1.036 habitatges per a lloguer social

L'acord beneficiarà les localitats de València, Silla, Torrent i Manises.

La consellera d'Habitatge, María José Salvador, i la secretària d'Habitatge de Foment, Helena Beunza, aquest divendres
La consellera d'Habitatge, María José Salvador, i la secretària d'Habitatge de Foment, Helena Beunza, aquest divendres / Europa Press

El govern espanyol col·laborarà amb la Generalitat en la construcció i habilitació de 1.036 vivendes destinades a lloguer social a la ciuatat de València i altres municipis de l'àrea metropolitana. Així ho contempla el protocol que han firmat aquest divendres la consellera d'Habitatge, María José Salvador, i la secretària d'Habitatge del Ministeri de Foment, Helena Beunza. Aquesta actuació s'inclou en el pla de l'excutiu per a destinar 20.000 habitatges al lloguer social.

El pla inclou una inversió de 12 milions per a la promoció de 600 habitatges en sòls de propietat de l'Entitat Pública Empresarial de Sòl (SEPES) a València i la l'àrea metropolitana.

Beunza ha afirmat que el pla impulsarà, "d'una banda, la urbanització dels terrenys de la SEPES i, d'una altra, la col·laboració amb les actuacions pròpies de la Generalitat".

Una de les actuacions prioritàries és finalitzar la urbanització del barri de la Torre, a València, on es preveuen vora 300 habitatges de lloguer social i assequible. A més de València, aquest acord també beneficiarà les localitats de Silla, Torrent i Manises, on s'han detectat les anomenades 'zones tensionades', és a dir, on s'ha encarit el preu del lloguer.

500 habitatges de lloguer social

El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl i CriteriaCaixa SAU per a la cessió de 500 habitatges propietat de l'entitat financera per a destinar-los al lloguer social. Les cases, repartides per tota la Comunitat Valenciana, tindran preus assequibles, amb un màxim de 180 euros mensuals més despeses.

També et pot interessar

stats