La Generalitat exercirà l'acció popular en els crims masclistes de Vinaròs i Rojals

El Consell entén que la violència de gènere és un problema social que obliga els poder públics a actuar per a erradicar-la.

Concentració de membres del govern valencià en repulsa contra la violència de génere
Concentració de membres del govern valencià en repulsa contra la violència de génere / Arxiu

El Consell ha autoritzat l'Advocacia General de la Generalitat per a exercir l'acció popular en els crims masclistes de Vinaròs (Baix Maestrat) i Rojals (Baix Segura). Els dos, ocorreguts el 16 febrer i l'1 d'abril respectivament, constitueixen dos casos de violència de gènere, un problema d'àmbit social públic d'interés general que obliga els poders públics a actuar de manera activa amb l'objectiu d'aconseguir la plena erradicació dels maltractaments. 

El cadàver de la jove assassinada a Vinaròs el van trobar enterrat i amb signes de violència, en un descampat d'Ulldecona (Tarragona), després que la parella haguera confessat el crim i haguera portat els agents al terreny on l'havia soterrada. El detingut està en presó provisional.

També en presó provisional està l'home de 49 anys acusat d'assassinar a colps la parella sentimental a Rojals. Els dos venien d'Hongria i feia poques hores que havien arribat a una urbanització del municipi a passar uns dies de vacances.

Protocol de d'actuació en cas d'assassinat

El Consell va aprovar la proposta d'actuació institucional de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en cas d'assassinats de dones víctimes de violència de gènere, amb la finalitat de sumar esforços i visibilitzar el rebuig als actes de violència de gènere, en aquells casos en què es produïsca la mort d'una dona o dels seus fills o filles a la Comunitat Valenciana. 

Aquest protocol inclou, com a norma general, la realització d'una concentració de repulsa a la porta del Palau de la Generalitat i en cadascuna de les conselleries.

També et pot interessar

stats