La Generalitat elabora el primer índex de referència de preus de lloguer de l'estat espanyol

L'objectiu és a lluitar contra els preus abusius del lloguer en l'habitatge, que han pujat un 20% en els últims tres anys.

VÍDEO | La Generalitat elabora el primer índex de referència de preus de lloguer de l\'estat espanyol

La Generalitat ha elaborat el primer índex de referència de preus de lloguer de l'estat espanyol, per a lluitar contra els preus abusius en la vivenda. Aquest índex fixarà el preu de lloguer en les anomenades zones tensionades i oferirà bonificacions de fins a 3.000 euros en l'IRPF als qui lloguen.

La Comunitat Valenciana és la primera autonomia que té un índex de preus de referència de lloguer. Estableix un interval de preus mínims i màxims en un habitatge d'una zona determinada.

El Consell determinarà ara amb l'Observatori de l'Habitatge, on participen agents socials i econòmics, les anomenades zones tensionades, on serà obligatori llogar segons l'índex de referència.

Amb aquesta ferramenta es volen frenar els abusos. En els últims tres anys hi ha hagut un increment del cost del lloguer d'un vint per cent. De moment, la Generalitat incentiva qui s'acull a l'índex de referència amb una bonificació de fins a 3.000 euros en l'IRPF.

També et pot interessar

stats