La Generalitat dona 800.000 mascaretes a La Palma per als afectats pel volcà

Segons el Consell, la Comunitat Valenciana té garantit el subministrament de material sanitari per als pròxims sis mesos 

Magatzem de material sanitari a Fira València
Magatzem de material sanitari a Fira València / GVA
27 de novembre 2021 - 12:07

 

La Generalitat ha donat un lot de 500.000 mascaretes FPP2, 300.000 mascaretes infantils i 300.000 ulleres sanitàries de protecció per a col·laborar amb el Cabildo de la Palma en la protecció de la salut els ciutadans afectats per l'erupció del volcà de Cumbre Vieja. 

Les emissions de gasos que produeixen l'erupció i les colades de lava entrant a la mar, juntament amb la gran quantitat de cendra que continua expulsant el volcà han portat el Cabildo de la Palma a recomanar a la població que facen servir mascareta per a evitar problemes respiratoris. A més, aquesta cendra en suspensió també ha començat a provocar molèsties oculars.

En vista de la situació, Presidència va contactar amb el Govern de les illes Canàries per a plantejar una col·laboració que es va tancar amb la donació de material sanitari.

La consellera de Sanitat i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que aquesta donació ha sigut possible gràcies a la reserva estratègica de material sanitari que manté la Generalitat. "Amb ella volem ajudar les persones afectades i traslladar l'afecte de les valencianes i valencians a tots el veïnat de La Palma", ha assenyalat la consellera.

Els municipis més afectats per aquests problemes són Los Llanos de Aridane, El Paso, Tazacorte, Puntagorda i Tijarafe. Precisament el material donat per la Generalitat anirà destinat al centre logístic que el Cabildo té a Los Llanos. 

Material sanitari per a sis mesos

La comissionada de Presidència per a la coordinació dels subministraments de la Generalitat davant la Covid-19, María José Mira, ha destacat que gràcies a l'acord marc de subministrament de material sanitari que manté el Consell, "podem atendre aquesta necessitat urgent a La Palma sense que supose cap problema per a la reserva estratègica". 

"La nostra tranquil·litat amb la reserva estratègica ve per dues vies: la reserva estratègica, que ens permet tindre material per a sis mesos en un escenari de consum màxim diari, però també la possibilitat de reposar de manera immediata qualsevol referència, gràcies a treballar fonamentalment amb proveïdors valencians", ha assenyalat Mira.

Suport de Boluda Shipping

La donació a La Palma de la Generalitat ha comptat amb el suport de la companyia Boluda Shipping, a través del seu programa de Responsabilitat Social Corporativa "Humanitarian Transport".

Boluda Lines, la naviliera de Boluda Corporación Marítima, ha cedit sis equips contenidors de 40 peus per a transportar a La Palma l'ajuda humanitària donada per la Generalitat. 

Els enviaments, que van començar aquest dimarts 23 de novembre al port de València, s'han programat al llarg de tres setmanes consecutives.

Fira València: magatzem de material sanitari

La reserva estratègica de material sanitari a la Comunitat Valenciana va començar a constituir-se al mes d'abril del 2020, en plena crisi mundial per la falta d'elements de protecció per a la pandèmia de Covid-19. Amb la firma de l'acord marc de compra de material es va consolidar un model de repartiment i reposició permanent d'aquests productes (mascaretes, bates, calces, ulleres… fins a 40 referències).

En l'actualitat la reserva estratègica, que s'emmagatzema a Fira València, ocupa 22.000 metres quadrats. Cada dia, des d'aquest magatzem, sis furgonetes i dos camions reparteixen el material pels hospitals i centres sociosanitaris de les àrees de salut. En l'actualitat s'atenen més de 600 punts d'entrega, i la xifra continua creixent.

El magatzem de la reserva estratègica, com a centre logístic, també ha atés les necessitats de material sanitari durant la vacunació massiva contra la Covid-19.

També et pot interessar

stats