La Generalitat i la Diputació d'Alacant mostren suport i solidaritat amb el Baix Segura

Oriola ha acollit per primera vegada un acte oficial del Nou d’Octubre, vora un mes després del temporal que ha patit tota la comarca.

Foto de portada: Acte de celebració del Dia de la Comunitat Valenciana a Oriola

Oriola, al Baix Segura, ha centrat aquest dimarts les celebracions del 9 d’Octubre. El preàmbul del Dia de la Comunitat Valenciana s'ha convertit en un gest de suport i solidaritat cap a la comarca més afectada per l'episodi de fortes pluges del mes de setembre.

Per primera vegada, la festa se celebra en dos dies, el primer en aquesta ciutat que encara treballa per a recuperar-se de les conseqüències de la DANA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presidit la cerimònia acompanyat del president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, i de l'alcalde de la ciutat, Emilio Bascuñana. La música l'ha posada el cantautor de Rafal Jesús Lorenzo, que ha compost la cançó solidària Fuerza Vega Baja. El tema s'ha convertit en l'himne de l'esperança durant el temporal.

Abans de l'acte, el president de la Generalitat ha visitat Benferri, una de les poblacions més afectades pel pas devastador de la gota freda. La corporació municipal i el veïnat li han traslladat les seues demandes més urgents.

El reconeixement a Oriola també va estar present aquest dilluns en el ple del Consell, que declarà bé d’interés cultural el Cant de la passió d’Oriola. Una obra polifònica de meitat del segle XIX a quatre veus masculines que interpreten uns 40 homes les nits del final de la Quaresma i la nit de Dijous Sant.

En l’acte d’aquest dimecres al Palau de la Generalitat es farà el reconeixement públic a les persones distingides enguany per la seua contribució als interessos valencians com ara el poeta Francisco Brines o Laura Pastor, l'única dona membre del col·lectiu antifranquista Els deu d’Alaquàs.

Acte emotiu i de solidaritat

En aquest sentit, l'alcalde de Benferri, Luis Vicente Mateu, ha assegurat, en declaracions a À Punt, que s'ha tractat d'un acte molt emotiu i de molta solidaritat per part de la Generalitat.

L'alcalde ha dit que tant els veïns com l'Ajuntament estan treballant incansablement per a tornar a la normalitat. De fet, la part més afectada ha sigut el col·legi del municipi on ni el menjador, ni el pati ni el gimnàs estan funcionant al 100%. Mateu calcula que faran falta uns dos o tres mesos per a poder arribar a recuperar la normalitat al municipi.

També et pot interessar

stats