La Generalitat i la Diputació d'Alacant acorden el traspàs de competències en serveis socials

El Consell costejarà la teleassistència i la institució provincial les despeses socials en municipis amb menys de 10.000 habitants.

La vicepresidenta Mónica Oltra, i el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, han firmat l'acord
La vicepresidenta Mónica Oltra, i el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, han firmat l'acord / Generalitat.

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha acordat amb la Diputació d'Alacant el finançament i sostenibilitat del sistema públic de serveis socials a través de la posada en marxa d'infraestructures i la formació dels professionals, en el marc de la llei de serveis socials inclusius impulsada per Igualtat.

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, s'ha reunit aquest dimarts amb el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, per a firmar aquest acord qualificat d'“històric” per la consellera perquè, després de tres dècades, “posarà orde en el sistema de serveis socials de la província”.

Així, al desembre d'enguany, la Generalitat assumirà la teleassistència, que ara sufraga la Diputació, i la institució provincial costejarà a partir d'aleshores les despeses dels serveis socials de la majoria de municipis de menys de 10.000 habitants, mentre que el Consell s'ocuparà dels municipis amb més de 10.000 habitants.

L'acord firmat per les dues institucions recull el foment de la construcció i reforma dels centres d'atenció primària específica i d'atenció secundària. Oltra ha assenyalat que per a això es comptarà amb la col·laboració “a tres bandes” entre la Generalitat, la Diputació i l'ajuntament o la mancomunitat corresponent.

També et pot interessar

stats