La Generalitat descarta que el forat informàtic de FGV comprometa els servidors de l'administració

Ferrocarrils de la Generalitat assegura que és incert que qualsevol persona puga accedir a les dades dels usuaris.

La presumpta violació de la llei de protecció de dades afecta a les aplicacions mòbils de Metrovalència i el Tram d'Alacant
La presumpta violació de la llei de protecció de dades afecta a les aplicacions mòbils de Metrovalència i el Tram d'Alacant

Un enginyer informàtic ha denunciat Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per haver posat al descobert les dades dels usuaris i usuàries del servei. Una presumpta violació de la llei de protecció de dades que afecta quasi 60.000 persones que utilitzen les aplicacions mòbils de Metrovalència i el Tram d'Alacant. De fet, en la denúncia s'adjunta com a exemple el seguiment dels recorreguts d'un usuari de la Ribera triat a l'atzar.

En declaracions a À Punt NTC, el director general de Tecnologies de la Informació de la Generalitat, Pedro Pernías, ha explicat que s'ha tallat l'accés a internet de l'aplicació "perquè no siga possible executar la vulnerabilitat detectada". En tot cas, ha insistit que no té constància que ningú haja fet un mal ús d'informació sensible i que les dades dels usuaris estan assegurades.

També ha recordat que, a pesar que FGV és una empresa pública, funciona de manera autònoma i l'aplicació l'ha dissenyada una empresa privada. Per això, l'aplicació afectada per l'errada informàtica afecta uns servidors externs que no estan connectats amb la informació que té la resta de l'administració valenciana: "No hi ha cap possibilitat que aquesta vulnerabilitat haja compromés dades que estan en els servidors interns de la Generalitat", ha subratllat. 

Des de FGV asseguren que no hi ha riscos per als usuaris. À Punt NTC ha contactat amb l'empresa que ha dissenyat l'aplicació, amb un pressupost públic de vora 50.000 euros, i no ha volgut fer cap declaració sobre el tema. 

FGV assegura que no es pot accedir a les dades dels usuaris

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha assegurat que les aplicacions de Metrovalència i del TRAM d’Alacant disposen de mesures de seguretat per a evitar l'accés i la divulgació d'informació de caràcter personal. Per tant, han explicat que és incert que qualsevol persona puga accedir a les dades d'usuaris.

Així mateix, des de FGV han dit que les primeres anàlisis realitzades per l'empresa, des de l'àrea de Sistemes, no han trobat evidències que s'hagen produït descàrregues massives de cap tipus d'informació.

D’altra banda, han indicat que la informació de pagament amb targeta no s'emmagatzema ni s'ha emmagatzemat en cap moment en servidors d'FGV, de manera que confirmen que no s’han produït cobraments il·lícits amb targeta bancària.

També et pot interessar

stats