La Generalitat desautoritza la realització de les proves PCR al professorat dels centres de Torrevella

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, insistix que fer les proves a tota la comunitat educativa no és una opció positiva.

La Generalitat desautoritza la realització de les proves PCR al professorat dels centres de Torrevella
La Generalitat desautoritza la realització de les proves PCR al professorat dels centres de Torrevella

La Generalitat ha prohibit la realització de proves de seroprevalença als 1.100 professors i professores dels centres escolars de Torrevella (Baix Segura), que l'Ajuntament tenia programades aquesta mateixa vesprada en les instal·lacions del Centre Municipal d'Oci.

El consistori ha explicat que acata aquesta decisió després d'haver consultat amb l'assessoria jurídica, que ha indicat que es podria incórrer en un delicte de desobediència. No obstant això, l'alcalde Eduardo Dolón, ha criticat la manera d'actuar de la Generalitat, per notificar la prohibició el mateix dia en què estaven previstes les proves. A més, ha assegurat que aquesta mesura certifica que per al Consell "la ideologia és més important que la salut dels ciutadans, els xiquets i xiquetes, les famílies i els professors de la ciutat".

Per la seua banda, el cap del Consell, Ximo Puig, ha recordat a més que les proves PCR són una "fotografia del moment", d'unes circumstàncies que poden canviar aquesta mateixa vesprada i el que no es pot és fer PCR cada dia. "Cap país d'Europa es planteja, ni des de lluny, fer PCR diaris". Només a la comunitat educativa de la Comunitat Valenciana suposarien 100.000 PCR, ha apuntat, i fer-les "reiteradament no tindria cap sentit", ha insistit.

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha insistit en la visita al col·legi Mare Nostrum de València per l'inici de curs, que fer les proves a tota la comunitat educativa no és una opció positiva. Així, ha dit que pot ser fins i tot contraproduent perquè els test massius "només detecten un percentatge molt baix de les persones asimptomàtiques que són portadores del virus". El conseller considera que, per tant, pot produir-se un efecte contradictori i "puga generar-se un rebrot entre les persones que es relaxen després d'una PCR negativa".

Madrid també suspén les proves

La Conselleria d'Educació i Joventut de la Comunitat de Madrid ha suspés els tests serològics als professors convocats al centre de la ciutat, després de les llargues cues d'aquest matí, sense distància de seguretat, per a "gestionar l'aglomeració i evitar incrementar l'espera".

Aquesta suspensió afecta només les proves previstes aquest dimecres a la vesprada en l'únic centre de la capital habilitat per a fer aquestes proves dels cinc seleccionats en tota la comunitat autònoma. Els docents a qui han anul·lat la cita se l'hauran de fer divendres.

També et pot interessar

stats