La Generalitat no demanarà passar a la fase 3 el dilluns 8 de juny

El Consell diu que actua amb la “màxima prudència” tot i les bones dades dels últims dies.

Un pare i el seu fill recorren el Museu de les Ciències de València, que va reobrir dilluns
Un pare i el seu fill recorren el Museu de les Ciències de València, que va reobrir dilluns / Ana Escobar (Efe).

La Comunitat Valenciana no demanarà passar a la fase 3 de la desescalada el dilluns 8 de juny, segons ha sabut À Punt NTC. Tot i que les xifres de la incidència del coronavirus al territori són molt positives ꟷdues jornades consecutives sense morts, a falta que Sanitat actualitze les xifres aquest dimartsꟷ, el Consell opta per la prudència i la Comunitat Valenciana passarà, almenys una segona setmana en la fase 2.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, emmarca la decisió en l'actitud de “màxima prudència” que vol mantindre el govern valencià durant tota la desescalada. “Pensem que conservar eixa actitud és positiu per a la imatge de rigor que vol mantindre la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat.

El Consell vol que el territori passe a la fase 3 “amb totes les garanties” i amb la capacitat d'oferir seguretat sanitària. Eixe és un actiu que considera “fonamental” en el procés de reactivació econòmica, que estarà marcat especialment per la reobertura del turisme. L'avanç en la desescalada no es produirà, per tant, la setmana vinent, tot i que Puig ha precisat que la Generalitat i el govern espanyol estudien si hi ha alguna mesura concreta que es puga avançar a partir de dilluns.

Al principi de la desescalada, el Ministeri de Sanitat va establir que calia un mínim de dues setmanes en cada una de les fases, però la setmana passada el ministre Salvador Illa va obrir la porta a que aquest període es reduïra només a set dies.

Les que sí que han demanat avançar a la fase 3 són el País Basc, Extremadura i Galícia. D’altra banda, la Generalitat de Catalunya també planteja que Barcelona passe a la segona fase de la desescalada, i la Comunitat de Madrid demanarà el mateix. de Catalunya també planteja que Barcelona passe a la segona fase de la desescalada, i el mateix demanarà la Comunitat de Madrid.

Els locals d'oci demanaran obrir en la fase 3

La Federació d’Oci i Turisme (Fotur), l'Associació d'Empresaris de Discoteques (Aediva) i l'Associació d'Empresaris de Pubs (Aepub) de la Comunitat Valenciana sol·licitaran una reunió amb la Conselleria de Sanitat per a aportar propostes que possibiliten l'obertura dels locals en la fase 3 de la desescalada. L'empresariat del sector de l'oci considera “incomprensible” que s'estiguen fent “festes” i “fins i tot botellots” per tot l'Estat “en locals i pisos privats”, mentre que els locals d'oci encara estiguen tancats, assenyalen en un comunicat conjunt.

Recorden que el Consell de Ministres del passat 28 d'abril preveia que pogueren reobrir amb una limitació d'aforament, i el sector estava preparat per a fer proves pilot en diversos locals de la Comunitat Valenciana. Afegeixen que ja han presentat un pla de mesures per a reduir riscos sanitaris per la Covid-19 en els locals, juntament amb l'Institut de Qualitat Turística i el vistiplau del Ministeri de Sanitat.

També et pot interessar

stats