La Generalitat demana la suspensió dels desnonaments i els llançaments judicials

A Madrid s’han suspés fins al 27 de març. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca demana la suspensió a tot el país.

Acció de la PAH València
Acció de la PAH València / @PAH_Valencia

En una petició signada pel vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau, la Generalitat ha sol·licitat al Consell General del Poder Judicial i al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana la suspensió dels desnonaments i els llançaments judicials durant el període de crisi del coronavirus.

Es tracta d’una de les mesures acordades aquest divendres en la reunió de la taula interdepartamental del Consell per a la prevenció i l'actuació contra el Covid-19.

Segons el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, el moment que estem vivint “exigeix el compromís dels poders públics per a garantir el dret a l’habitatge”.

“La crisi pot comportar que molta gent deixe de tindre ingressos, el que impedirà en molts casos poder afrontar el pagament de lloguers o hipoteques”, ha advertit Dalmau.

A Madrid, tots els desnonaments i llançaments hipotecaris han sigut suspesos ja, almenys fins al 27 de març.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també han demanat al Consell General del Poder Judicial la suspensió dels desnonaments a tot el país per la vulnerabilitat de les famílies afectades.

També et pot interessar

stats