La Generalitat demana passar a la fase 3 a partir del 15 de juny

El Consell ha presentat aquest dilluns tota la documentació per a avançar en la desescalada després de l'evolució positiva de la pandèmia.

La Generalitat demana passar a la fase 3 a partir del 15 de juny
La Generalitat demana passar a la fase 3 a partir del 15 de juny

La Generalitat ha remés aquest dilluns tota la documentació al Ministeri de Sanitat per a demanar el pas de tota la Comunitat Valenciana a la fase 3 de la desescalada a partir del 15 de juny. El cap del Consell, Ximo Puig, va anunciar la decisió aquest diumenge, que argumenta davant la bona evolució que està tenint la incidència de la pandèmia al territori: en sis dels huit últims dies no s'ha registrat cap víctima mortal diagnosticada amb Covid-19 i la xifra de nous contagis es manté estable i a la baixa.

En la compareixença que va oferir després de la conferència de presidents autonòmics amb Pedro Sánchez, Puig va assegurar que l'última setmana ha sigut "decisiva" en l'evolució de la pandèmia. "Tots els paràmetres demostren que la presència del virus està en clar retrocés”, ha assenyalat. A més, el 87% dels municipis no ha sumat cap cas nou de coronavirus en les últimes dues setmanes, mentre que les anàlisis que s'han realitzat sobre aigües residuals en 18 municipis de l'àrea metropolitana de València apunten que la setmana vinent el virus "serà indetectable", segons va afegir el president.

Passar de fase amb les màximes garanties sanitàries

La Comunitat Valenciana va passar a la fase 2 de la desescalada el passat 1 de juny, però el govern valencià ha optat per allargar la durada d'aquesta fase una setmana més per "prudència", a diferència de províncies com ara Màlaga o Granada, que han pogut avançar a la fase 3 després d'estar només set dies en la 2. Ara, el territori valencià encara l'últim tram de la desescalada "amb la màxima garantia i donant la imatge de seguretat, rigor i màxima prudència", ha insistit Puig. Ha destacat que ser prudents ara mateix és garantia d'una ràpida recuperació econòmica.

Aquesta imatge combinada de seguretat i rigor serà un actiu fonamental per a la reactivació del turisme, que es durà a terme amb una estratègia que "ens farà més forts i atractius per a liderar el turisme nacional", que serà, segons el president, el més important en aquesta campanya.

Permetre la mobilitat entre províncies

El president de la Generalitat ha tornat a recordar que des de moment en què comence la fase 3 i el Consell assumisca la gestió de la desescalada, tota la Comunitat Valenciana serà considerada una única unitat territorial, amb la qual cosa desapareixerà la frontera provincial i es permetran els desplaçaments per tot el territori.

Puig també ha explicat que s’estudiarà facilitar la mobilitat amb altres comunitats autònomes veïnes que estiguen en la mateixa fase.

També et pot interessar

stats