La Generalitat defineix aquest dissabte les restriccions per a Nadal

El Consell estudia endurir les condicions de mobilitat que va presentar el Ministeri de Sanitat.

Imatge d'arxiu d'un sopar de Nadal.
Imatge d'arxiu d'un sopar de Nadal.

La Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant de la Covid-19 es reuneix aquest dissabte per a decidir les mesures sanitàries que implantarà des del 9 de desembre i quines seran les excepcions per als dies de Nadal.

Amb l’objectiu d’evitar un nou repunt dels contagis que puga generar una tercera onada a la Comunitat Valenciana, la comissió definirà les mesures per restringir la mobilitat, el toc de queda i el nombre d'assistents a les reunions socials i familiars a Nadal. Damunt de la taula també està previst analitzar si s’allarguen l’actual tancament perimetral de la Comunitat Valenciana i les noves mesures sobre l'oci nocturn.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, compareixarà en roda de premsa amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per a informar dels acords adoptats en la reunió, una compareixença que està prevista per a les 12:30 hores.

El ministre de Sanitat va avançar dimecres, després del Consell Interterritorial de Salut, que s’havia arribat a un “ampli consens” amb les comunitats autònomes per retardar el toc de queda del 24 i el 31 de desembre fins a la 1:30 hores i ampliar a 10 persones el límit d'assistents a les reunions familiars dels dies festius de Nadal. A més, entre les normes que han suscitat més polèmica, es permetrà la mobilitat entre comunitats autònomes per a visitar persones “afins”.

Possible enduriment de les mesures

La Conselleria de Sanitat podria endurir les mesures pel que fa la mobilitat i als aforaments en les reunions socials respecte de la proposta estatal. Una possibilitat que va avançar la consellera Ana Barceló en una entrevista en el programa Hora 25 de la Cadena SER, on va assegurar que treballaran amb allò que s'ha pactat, per ser “més estrictes”.

De fet, Barceló va anunciar el 26 de novembre que el pla valencià considerava “flexibilitzar” la mobilitat entre comunitats autònomes només els dies festius de Nadal i retardava a la 1 de la matinada el toc de queda per als dies 24 i 31 de desembre. El que sí que va deixar clar es que mantindria la restricció de 6 persones en les reunions socials, ampliable a 10 en les reunions familiars, tal com ho permet el Consell Interterritorial de Salut.

També et pot interessar

stats