La Generalitat decidirà en set dies si relaxa les restriccions a partir del 12 d'abril

L'actual marc normatiu de mesures per a previndre la Covid-19 es manté vigent fins al dia de Sant Vicent

Reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19, en el Palau de la Generalitat
Reunió de la comissió interdepartamental per a la prevenció i actuació contra la Covid-19 al Palau de la Generalitat / Jorge Gil (Europa Press)

La comissió interdepartamental del Consell es reunirà dijous que ve per a decidir el nou marc de restriccions que s'aplicaran a partir del 12 d'abril. Així ho ha indicat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple. Ha recordat que al dia de Sant Vicent inclòs es manté vigent l'actual marc normatiu.

Preguntada sobre si el Consell ha tractat el tema aquest dijous, Oltra ha indicat que no i s'ha remés a la posició que va expressar el president Ximo Puig sobre la prolongació del tancament de l'hoteleria: "Si ja ho va dir el president, ja està".

També ha recordat que el Consell sol·licitarà que l'ús de mascaretes a la platja no siga obligartori quan puga mantindre's la distància de seguretat, encara que ha dit que desconeix quan es podrà posar en marxa aquesta petició.

Oltra considera la vacunació dels docents "exemplar"

D'altra banda, Oltra ha considerat que la vacunació dels docents ha sigut una "pràcticament exemplar" que ha servit com a "assaig general" de la vacunació massiva i que ha permés "avançar molt". Ha explicat que es continuarà vacunant en festius i que s'espera rebre una remesa de 120.000 dosis els pròxims dies. Segons ha assenyalat, s'han injectat el 93,6% de les injeccions que s'han rebut des de l'inici de la pandèmia, cosa que demostra, al seu judici, que el procés està sent "molt eficaç" i s'està fent un "esforç extraordinari".

Preguntada sobre el cas d'una dona que va morir d'un infart a Alacant després d'haver rebut la vacuna, Oltra ha recodat que Sanitat Universal "ja ha informat que no té res a veure amb la vacunació". "Altres consideracions, òbviament, entren en el dret a la intimitat de les persones", ha indicat.

També et pot interessar

stats