La Generalitat crida a la tranquil·litat a l’estudiantat que es presente a la selectivitat

La consellera Carolina Pascual diu que treballa per traslladar tan prompte com siga possible tota la informació del procés.

Carolina Pascual
Carolina Pascual
21 d'abril 2020 - 14:54

Carolina Pascual, consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, ha explicat en una entrevista en À Punt NTC que la comissió gestora treballa de manera intensa per a garantir que l’alumnat que es presenta enguany a les proves d’accés a la universitat (PAU) es vegen “al menys afectades possible” per la crisi sanitària de la Covid-19.

La consellera ha afegit que comprén la preocupació d’estudiants i famílies, però ha transmés “tranquil·litat”. La Generalitat, ha dit, farà “tant com siga posible” per a traslladar com més prompte millor la informació detallada, quan sabrem com és la prova, i per donar la flexibilitat necessària.

Vora 20.000 alumnes valencians es presentaran del 7 al 9 de juliol a les proves d’accés a la universitat. Tot i això, Pascual ha ampliat que la prova no està definida. “El primer és tindre en compte que estem en una situació d’emergència sanitària i el que ha de prevaldre és la seguretat dels estudiants que es presenten a la prova”, ha contextualitzat. La consellera ha explicat que la Generalitat està analitzant les diferents opcions del format de l’examen o el lloc.

Sí que ha mencionat que s’està valorant si les proves es faran als campus “o caldrà tindre en compte altres opcions”. Aspectes, ha afegit, que es comunicaran sense molta demora una volta definits per a que els afectats es puguen preparar adequadament.

D’altra banda, i en resposta a les crítiques de l’estudiantat perquè no els han tingut en compte, Pascual s’ha mostrat oberta a escoltar les reclamacions que tinguen. “Que no tinguen dubte que seran escoltats”, ha remarcat.

També et pot interessar

stats