La Generalitat convoca cinc milions d'euros en ajudes per a millorar l'accessibilitat

Aquesta iniciativa està destinada a municipis i entitats locals amb menys de 50.000 habitants

La Generalitat destina 4 milions d’euros a millorar l\'accessibilitat en edificis municipals
La Generalitat destina cinc milions d’euros a millorar l'accessibilitat en edificis municipals / À Punt NTC

Presidència de la Generalitat ha convocat cinc milions d'euros en ajudes per a millorar l'accessibilitat d'edificis públics destinades a municipis i entitats locals menors, amb menys de 50.000 habitants.

Aquestes ajudes, gestionades per la Direcció General d'Administració Local, permetran eliminar barreres arquitectòniques d'edificis públics, propietat municipal o cedits per altres administracions públiques, amb la finalitat de fer-los accessibles a persones majors, o que tinguen discapacitat o diversitat funcional.

El director general d'Administració Local, Toni Such, ha instat tots els consistoris que poden ser beneficiaris a presentar els seus projectes i ha destacat que l'import global de les ajudes ha augmentat un 25% respecte a la convocatòria del 2021.

En aquesta edició s’ha incrementat el percentatge del cost del projecte que cobreix la subvenció. Així, els municipis amb un pressupost de fins a un milió d'euros podran rebre fins al 100% del cost del projecte; els que tinguen un pressupost que supere el milió d'euros i no excedisca els deu milions, podran beneficiar-se de fins a un 90% del cost del projecte i, aquells amb un pressupost superior a deu milions d'euros, podran veure subvencionat el seu projecte d'actuació fins a un 80%.

L'import màxim de les ajudes per cada actuació no podrà excedir de 150.000 euros i els municipis s'han de comprometre a finançar la part de la despesa que no cobrisca la subvenció concedida.

Cada entitat local podrà presentar una única sol·licitud d'ajuda per a l'actuació en un edifici, i una comissió avaluadora podrà establir límits màxims percentuals d'ajuda als projectes d'actuació presentats per les entitats sol·licitants, segons el seu pressupost municipal.

També et pot interessar

stats