La Generalitat confirma el primer cas de coronavirus a la Comunitat Valenciana

L'home, hospitalitzat a València, dona negatiu i mantenen en estudi tres pacients a Alacant.

La Generalitat confirma el primer cas de coronavirus a la Comunitat Valenciana
La Generalitat confirma el primer cas de coronavirus a la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha confirmat el primer cas de Covid-19 a la Comunitat Valenciana. És el d'un home, veí de Borriana, que havia acudit a l'Hospital de la Plana, a Vila-real, amb símptomes propis de la malaltia, després d'haver viatjat recentment a Itàlia, focus d'un brot de la malaltia en els últims dies.

Les primeres anàlisis han confirmat la presència del coronavirus i Salut Pública ja ha enviat la mostra al Centre Nacional de Microbiologia de Majadahonda (Madrid) perquè confirme el resultat. Aquest cas eleva a quatre els casos onfirmats a Espanya en les últimes 24 hores, després de la parella italiana que estava de vacances a Tenerife i la dona resident a Barcelona. Els tres han donat positiu per coronavirus.

D'altra banda, la prova al pacient que estava en estudi a l'Hospital Doctor Peset de València ha donat resultat negatiu, i es mantenen en estudi tres pacients més a l'Hospital General d'Alacant.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha participat aquesta vesprada en la reunió interterritorial que ha convocat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, per a acordar mesures d'actuació davant de la possible expansió del coronavirus a Espanya. En declaracions al 20 h NTC d’À Punt Mèdia, ha demanat “tranquil·litat” perquè, segons ha dit, no hi ha motiu per a alarmar-se. De fet, ha insistit que no hi ha risc per a la salut pública i que, per tant, no s’ha adoptat cap mesura extraordinària. No obstant això, ha recordat que les institucions estan prenent totes les mesures de control i protocol necessàries, i ha fet una crida perquè la gent no viatge a les zones més afectades pel brot com el nord d’Itàlia, el Japó i l’Iran.

A més, recorda que, en cas de tindre tos, febra o sensació de falta d’aire és recomanable quedar-se a casa i evitar el contacte pròxim amb altres persones. Així mateix, s’ha de telefonar al 112 per a informar dels símptomes que presenta i els antecedents d’un possible viatge perquè els serveis mèdics puguen fer-ne una valoració.

També et pot interessar

stats