La Generalitat concedeix ajudes a 345 pobles xicotets per a prestar serveis de transport

L'objectiu és cobrir el desplaçament des d'aquestes poblacions fins a centres sanitaris, educatius, administratius, o bé a parades regulars

Un autobús per la comarca dels Ports
Un autobús per la comarca dels Ports / Arxiu

La Generalitat ha concedit ajudes a 345 municipis perquè puguen prestar serveis de transport a demanda que faciliten la mobilitat de més 400.000 veïns i que s'adapte a les seues necessitats, horaris i singularitats.

En total, 166 localitats de la província de València, 109 de la de Castelló i 70 de la d'Alacant tindran accés a aquestes ajudes gestionades de manera conjunta per Presidència i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat Sostenible i que contemplen una subvenció global de quasi cinc milions.

Aquests serveis van dirigits a cobrir necessitats de desplaçament de la població a centres sanitaris, educatius, socials o administratius als quals estiguen adscrits o bé a les parades de transport regular de viatgers de la capçalera comarcal, amb la finalitat d'accedir a connexions amb línies de transport regular de viatgers.

"Molts veïns de municipis xicotets de la Comunitat Valenciana tenen un problema de transport molt seriós per a acudir als centres de salut o per a fer gestions administratives en la capital de la comarca o de la província i, amb aquesta iniciativa, pretenem facilitar la seua mobilitat en el dia a dia", ha destacat el director general d'Administració Local, Toni Such.

Ajudes de fins a 26.000 euros per municipi

Les ajudes concedides van des dels 7.000 euros que rebran alguns municipis fins als 26.000 euros. Així, entre els ajuntaments que rebran més de 26.000 euros figuren Ademús i Benigànim (Vall d'Albaida), mentre que Castielfabib (Racó d'Ademús), Torrebaixa (Racó d'Ademús), Vallanca (Racó d'Ademús), el Villar (els Serrans) i Énguera (Canal de Navarrés) superaran els 25.000 euros.

El criteri seguit per al repartiment de les ajudes assigna una quantitat fixa de 5.000 euros a cadascun dels municipis beneficiaris que, en cas de ser considerats en risc de despoblament, ascendeix fins als 7.000 euros.

El 50% de l'import restant de la línia d'ajudes es distribueix proporcionalment en funció del nombre d'habitants i l'altre 50% de l'import, en funció de la distància del nucli principal a l'hospital de referència.

També et pot interessar

stats