La Generalitat es compromet a reubicar els 65 usuaris de la residència Sant Llorenç de Vila-real

El centre, privat, ha de tancar per un any el 14 de setembre després de ser sancionat per faltes greus i molt greus.

Residència Sant Llorenç de Vila-real
Residència Sant Llorenç de Vila-real / À Punt NTC

La Generalitat es compromet a reubicar, en la mesura que siga possible, els 65 usuaris de la residència Sant Llorenç de Vila-real. El centre, de titularitat privada, ha de tancar les portes un any després d'un expedient sancionador incoat el març de 2019 per la Direcció General de Persones Majors per més d'una dotzena de faltes greus i molt greus. Les faltes van des de falta de mesures de seguretat i protecció contra incendis fins a atenció i tracte degradant als residents.

Els representants dels familiars dels afectats i de l'Ajuntament de Vila-real s'han reunit aquest dijous a València amb el director general d'Infraestructures de Serveis Socials, Enric Juan, per a buscar una eixida abans del 14 de setembre, data prevista per al tancament del centre. El tancament és innegociable, però la Generalitat s'ha compromés amb famílies i Ajuntament a reubicar els 65 residents del centre.

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives va informar inicialment que reubicarà les 14 persones amb plaça pública dels 65 usuaris d'aquest centre privat. Ara, s'ha compromeés a ajudar la resta de residents davant de les queixes dels familiars per la dificultat de trobar una plaça per als majors en altres centres.

De moment, des de l'Ajuntament de Vila-real s'ajudarà en les gestions per a trobar les ubicacions per als majors. A Vila-real, hi ha un altre geriàtric, el de Verge de Gràcia, però no se sap si hi hauria prou places per a tots. El consistori es mostra col·laborador però també vol transparència en conéixer la mala praxi detectada al centre.

Al consistori aquest matí han celebrat una junta de portaveus extraordinària on ha donat suport als familiars dels residents que ara per ara el que demanen és la màxima seguretat per als seus familiars fins que Sant Llorenç tanque les portes. Per davant hi ha tres setmanes d'intenses gestions per a trobar una solució satisfactòria.

També et pot interessar

stats