La Generalitat es compromet a impulsar la relació de llocs de treball de l'IRS La Fe

S’acompanyarà del “marc jurídic necessari” per a pal·liar la precarietat del personal investigador.

Responsables de l'IRS La Fe, amb la consellera de Sanitat, en l’acte  commemoratiu del desé aniversari de l’organisme investigador
Responsables de l'IRS La Fe, amb la consellera de Sanitat, en l’acte commemoratiu del desé aniversari de l’organisme investigador / Conselleria de Sanitat Universal

La Generalitat redactarà la relació de llocs de treball (RLT) de l'Institut de Recerca Sanitària (IRS) La Fe de València, que aporte “una arquitectura laboral coherent” amb les tasques que realitza aquest organisme.

Paral·lelament, la Generalitat també dissenyarà “el marc jurídic necessari per a estabilitzar el personal investigador”. Per això, la Generalitat ha començat a elaborar l'estatut del personal investigador.

Aquest anunci coincideix amb la denúncia que ha fet el comitè d'empresa, que lamentava que el Consell “gire l'esquena” als treballadors després de huit mesos de conflicte. Precisament, reclamaven la relació de llocs de treball que contemple les 91 places sol·licitades el 2018.

Junt a l'Incliva, l'IRS La Fe forma part del grup de 31 instituts de recerca acreditats per la seua excel·lència a tot Espanya. El director científic de l'IRS La Fe, Máximo Vento, ha recordat que aquest organisme investigador manté actius 639 projectes de recerca, 995 assajos clínics i 23 projectes europeus.

L'IRS La Fe compta amb més de 500 professionals integrats en 44 grups de recerca, estructurats en huit àrees i que treballen en els àmbits de l'oncologia i l'hematologia; la patologia cardiovascular, les neurociències i la salut mental, la patologia digestiva i hepàtica, la innovació en diagnòstic i teràpia, les infeccions, la inflamació i la cronicitat, la fertilitat i la medicina materna i infantil, la imatge i les tecnologies aplicades a la salut.

També et pot interessar