La Generalitat compra dos habitatges per un euro per a lloguer social

Els pisos han passat al parc públic d'habitatge de la Generalitat, que supera els 17.000 habitatges.

La Generalitat compra dos habitatges per un euro per a lloguer social
La Generalitat compra dos habitatges per un euro per a lloguer social

La Generalitat ha comprat dues vivendes per un euro cadascuna i una altra per 29 euros a les comarques del sud a través del dret de tanteig i retracte.

Els tres immobles estaven a punt de de ser venuts a una entitat financera i a un fons d'inversió, segons ha explicat el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau.

Aquesta és la primera vegada que una administració pública a l'estat espanyol fa aquest tipus de transacció. La Generalitat ha manifestat que aquesta operació és un moviment "sense precedents" per a augmentar el parc públic d'habitatge.

Així mateix, el conseller ha apuntat que amb aquesta operació "estem acabant amb operacions especulatives i estem ampliant el parc valencià a uns preus que són realment molt econòmics".

Els habitatges adquirits, que se situen a les poblacions d'Agost (Alacantí), Alacant i Algorfa (Baix Segura), han passat a ser part dels més de 17.000 habitatges propietats de la Generalitat. Una xifra que, segons Dalmau, no és suficient per a cobrir les més de 33.000 sol·licituds que hi ha al territori valencià.

Aquesta setmana l'Ajuntament d'Elda (Vinalopó Mitjà) ha firmat un conveni per a adquirir aquest dret de tanteig per a evitar l'especulació immobiliària per part dels fons voltor. És el quart municipi a afegir-s’hi, després que ho hagen fet Sant Joan d’Alacant i Sant Vicent del Raspeig, a l'Alacantí, i Alboraia (Horta Nord).

També et pot interessar

stats