La Generalitat compra 4 milions de xeringues per a garantir la sisena dosi dels vials de Pfizer

Es tracta de xeringues d'un mil·lilitre i els centres de salut van rebre les primeres ja el passat dilluns.

Vial de la vacuna de Pfizer i xeringues d'un mil·lilitre
Vial de la vacuna de Pfizer i xeringues d'un mil·lilitre / Reuters

La Generalitat ha adquirit quatre milions de xeringues per a administrar sis dosis per vial de les vacunes de Pfizer-BioNTech. En concret, la setmana passada es va fer la comanda d'aquestes xeringues d'un mil·lilitre, les adequades per a aprofitar les sis dosis.

Aquest dilluns es van rebre les primeres 10.000 que ja estan repartides entre els departaments de salut i el centre logístic de Fira València. A més, dilluns que ve, dia 25, arribarà un lot d'un milió i el mes de febrer es rebran els 3 milions restants.

Des que l'Agència Europea del Medicament va autoritzar l'ús de sis dosis per vial, el passat 8 de gener la Comunitat Valenciana ha anat generalitzant aquest major aprofitament dels vials. "Gràcies a això i al gran esforç logístic i organitzatiu dels professionals sanitaris assistencials i de salut pública, la Comunitat Valenciana està al capdavant en vacunació d'Espanya", han apuntat des del Consell en un comunicat.

Abans dels problemes de producció de Pfizer, la Comunitat era la primera comunitat amb més vacunes administrades respecte a les rebudes. En aquests moments és la tercera després dels ajustos que s'han hagut de fer obligats per la reducció d'enviaments de l'empresa farmacèutica.

En tot cas, després de l'incident amb Pfizer, els tècnics de Salut Pública han reprogramat el calendari de vacunació per a garantir, en primer lloc, que s'administre la segona dosi a totes les persones que han rebut la primera. I, en segon lloc, recuperar com més prompte millor la programació inicial i, alhora que s'administra la segona dosi en residències, poder continuar augmentant la vacunació en el personal sanitari amb el bon ritme de les últimes setmanes.

També et pot interessar