La Generalitat compra 10.000 tauletes per a garantir l’educació en línia i per als malalts

L’objectiu és que els sectors de la població més desfavorits no es queden marginats durant la pandèmia del coronavirus.

Ximo Puig, durant la compareixença
Ximo Puig, durant la compareixença / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell ha arribat a un acord amb diversos operadors tecnològics per a distribuir més de 10.000 tauletes per a garantir l’educació en línia d’alumnat de secundària i formació professional. L’objectiu és evitar que els sectors més desfavorits de la població i amb menor accés a la connectivitat queden marginats a causa de la crisi sanitària i econòmica oberta per la pandèmia de coronavirus.

El cost per a la Generalitat d’aquesta iniciativa és, segons ha explicat, de dos milions d’euros. Puig ha destacat l’aportació de material de Telefónica i Huawei, que estarà disponibles al llarg dels pròxims dies.

El president de la Generalitat ha agraït especialment la col·laboració en el projecte de Telefónica, i ha concretat que bona part d’aquests dispositius es destinaran a centres d’educació secundària, batxillerat i formació professional. Els centres seran els que facen el repartiment en funció de la renda familiar de l’alumnat, mentre que la Generalitat assumirà la despesa de la connectivitat. Es tracta d’un préstec que després es quedarà als instituts.

Puig ha afegit que també es repartiran entre 500 i 1.000 tabletes i mòbils a la Conselleria de Sanitat perquè tots els malalts de coronavirus puguen contactar amb les seues famílies. I finalment, ha afegit que també es destinaran vora 500 tauletes a la Conselleria d’Igualtat.

60 tones de material

El president també ha assenyalat que continua la compra de material sanitari i que el pròxim dilluns arribarà un nou enviament amb 60 tones de material, el major carregament fins ara. Puig ha recordat que la Generalitat està intentant comprar 200 respiradors, però ha admés que no és fàcil en la situació actual dels mercats.

També et pot interessar

stats