La Generalitat comença a reparar les infraestructures de reg i els camins danyats per la DANA

La Conselleria d'Agricultura destina 13,5 milions d’euros a les obres en 26 municipis del Baix Segura i la Vall d’Albaida.

Camps de cultiu del Baix Segura negats per l'aigua el passat setembre
Camps de cultiu del Baix Segura negats per l'aigua el passat setembre

El Consell ha emprés les obres de reparació de les infraestructures agràries i de reg de 26 municipis que va danyar l’aigua de la DANA del setembre passat. La Generalitat destinarà 13,5 milions a aquests treballs.

En concret, la Conselleria d’Agricultura intervindrà en els termes de díhuit poblacions del Baix Segura on repararan, sobretot, séquies, assarbs i altres sistemes de drenatge, canonades, danys en basses i estacions de bombeig. Mentre que els treballs en huit municipis de la Costera i la Vall d’Albaida repararan els camins rurals.

El director general d'Agricultura, Roger Llanes, ha destacat en la visita a algunes d’aquestes obres que la Generalitat realitza un esforç, tant des del punt de vista pressupostari com tècnic i humà, perquè els agricultors i ramaders afectats pel temporal reprenguen la seua activitat professional com més prompte millor. Llanes ha assenyalat que la intenció de la Conselleria és escometre les obres perquè no es pose en perill la producció agrícola de les comarques més afectades per les intenses pluges.

La Generalitat tramita 6.126 expedients d'ajuda

D’altra banda, en els últims huit dies la Generalitat ha tramitat 6.126 expedients d'ajuda urgent de 1.500 euros perquè els damnificats per la gota freda del passat setembre puguen adquirir béns domèstics de primera necessitat. Més de 2.200 expedients corresponen a Oriola.

La consellera ha reconegut que "els expedients que s'han tramitat els huit dies que les oficines porten obertes superen les previsions en tot el Baix Segura". En aquesta oficina s’ha gestionat una mitjana de 200 expedients diaris.

També et pot interessar

stats