La Generalitat comença a preparar la tornada dels funcionaris als llocs de treball

La consellera Bravo ha traslladat a Grande-Marlaska la necessitat de seguir amb el suport als ajuntaments.

La Generalitat comença a preparar la tornada dels funcionaris als llocs de treball
La Generalitat comença a preparar la tornada dels funcionaris als llocs de treball

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha tingut aquest dilluns una reunió per videoconferència amb representants sindicals de CCOO i del CSIF per a coordinar les mesures per a la tornada al treball presencial en la funció pública valenciana.

Una tornada, amb entrades i eixides escalonades, que podria començar abans que acabe l'estat d'alarma, i amb torns separats de matí i de vesprada. No obstant això, es continuaria amb la fórmula del teletreball sempre que es puga i amb l'exclusió dels grups vulnerables de contagi.

Els sindicats han fet arribar a la consellera les seues peticions perquè la tornada a la faena es faça de la manera més segura possible, mentre que des de la Conselleria es proposa l’ús opcional de mascaretes i l'adequació dels llocs de treball, sobretot els d'atenció al públic.

Suport als ajuntaments

La consellera també s'ha reunit telemàticament amb el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la resta de responsables autonòmics en matèria de Seguretat. En aquesta trobada, Bravo ha traslladat la necessitat de seguir amb el suport als ajuntaments, especialment els més xicotets.

La titular del departament de Justícia ha destacat els bons resultats que ha donat el pla de coordinació i suport municipal que es va aprovar el 28 de març i que, després de quasi un mes d'aplicació, ha suposat que 313 municipis de la Comunitat Valenciana hagen sol·licitat algun tipus d'ajuda a la Generalitat. A través d’aquest pla s'han gestionat un total de 627 peticions de necessitats de material sanitari, de transport, de repartiment d'aliments i de desinfecció de carrers i d’instal·lacions municipals, ha explicat Bravo.

També et pot interessar

stats