La Generalitat cedirà a Burjassot el tram que quede fora de servei després de soterrar les vies del metro

L'ajuntament de Burjassot assumirà el condicionament de l'espai de connexió amb l'estació Empalme com a zona verda

Reunió de la directora gerent d'FGV, Anaïs Menguzzato, i l'alcalde de Burjassot, Rafael García
Reunió de la directora gerent d'FGV, Anaïs Menguzzato, i l'alcalde de Burjassot, Rafael García / Europa Press

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) cedirà a l'Ajuntament de Burjassot el tram ferroviari que quedarà fora de servei una vegada es completen les obres de soterrament de la connexió amb l'estació d'Empalme de Metrovalència, situada en aquest municipi de l'Horta.

Aquesta ha sigut una de les qüestions que han tractat la directora gerent d'FGV, Anaïs Menguzzato, i l'alcalde de Burjassot, Rafael García, en la reunió que han mantingut en la seu de l'empresa pública a València Sud, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Aquestes obres, en procés d'execució per part de la Generalitat, tenen un pressupost de 9,7 milions d'euros. Una vegada finalitzades permetran completar la connexió de l'estació d'Empalme amb el soterrament existent i la urbanització de la zona en superfície sobre les vies soterrades, que permetrà donar continuïtat a l'avinguda Burjassot de València cap al nucli urbà de Burjassot.

Amb la proposta plantejada aquest divendres s'oficialitzarà la cessió d'aquest terreny per part d'FGV a l'ajuntament de Burjassot, que assumirà el condicionament del mateix com a zona verda.

En aquesta mateixa trobada també s'ha abordat la necessitat d'actuar en la millora de les condicions de seguretat i accessibilitat dels passos a nivell i entre andanes de Metrovalència, situats al llarg del municipi. Amb aquest objectiu tindrà lloc pròximament una nova reunió a Burjassot per a concretar les actuacions a realitzar.

Nous accessos a les estacions

En la mateixa reunió, Menguzzato ha anunciat que FGV ja té els projectes que permetran condicionar uns nous accessos a les estacions de Cantereria, Burjassot i Burjassot-Godella, pertanyents a aquest municipi.

La directora gerent d'FGV ha explicat que "les actuacions previstes impliquen la realització d'obres de tancament i la instal·lació d'equips de validació que impediran l'accés a les estacions a aquelles persones que no tinguen el corresponent títol de transport vàlid per a viatjar. A la mateixa vegada, també es milloraran les condicions d'accessibilitat i seguretat".

Aquest tipus d'actuacions s'emmarquen dins d'un pla global d'FGV que afecta diferents estacions en superfície de la xarxa de Metrovalència i que, juntament amb el tancament de les instal·lacions, comporten una millora de les condicions d'accessibilitat.

També et pot interessar

stats