La Generalitat de Catalunya trasllada els menors no acompanyats que estaven a Castelldefels

Després dels atacs xenòfobs al centre el cap de setmana, el municipi ha viscut dues manifestacions de suport i rebuig als menors migrants.

Castelldefels ha viscut dues manifestacions de suport i rebuig als menors migrants no acompanyats
Castelldefels ha viscut dues manifestacions de suport i rebuig als menors migrants no acompanyats

La Generalitat de Catalunya ha traslladat la trentena de menors no acompanyats (MENA) que estaven a Cal Ganxo, a Castelldefels (Baix Llobregat, Catalunya) a un altre centre fora del municipi. 

Una decisió després dels atacs xenòfobs al centre protagonitzats per un grup d'uns 25 i uns 60 joves, dissabte i diumenge, respectivament, on causaren destrosses i agrediren dos educadors i un intern, que va ser traslladat a un hospital.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir El Homrani, ha assegurat aquest dimarts que han decidit avançar el trasllat dels menors migrants no acompanyats "tant pel seu benestar com pel dels educadors". El trasllat s'ha avançat dos dies, a pesar que dilluns van afirmar que els fets del cap de setmana no modificarien el pla de trasllat, previst per a mitjans de mes, ja que la de Castelldefels era una ubicació provisional. 

El municipi va viure la vesprada de dilluns dues manifestacions de suport i rebuig als menors agredits. El conseller El Homrani ha afegit que els atacs contra el centre de menors són "fets molt greus amb connotacions racistes", i no una simple baralla entre joves, i ha demanat no edulcorar aquests atacs.

També et pot interessar

stats