La Generalitat augmentarà un 20% el servei ininterromput del TRAM d'Alacant durant les Fogueres 2024

El tramvia alacantí oferirà 120 hores de circulació sense pausa per a cobrir els dies grans de les festes i operarà en total 1.800 trajectes

Un comboi del TRAM en l'estació dels Estels (arxiu)
Un comboi del TRAM en l'estació dels Estels (arxiu) / Generalitat

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha avançat que el TRAM d'Alacant augmentarà el servei ininterromput un 20% durant les Fogueres de 2024 respecte de l'any anterior. L'objectiu, "millorar la mobilitat d'alacantins, alacantines i visitants durant les festes", assenyala en un comunicat del govern valencià.

El cap del Consell ha destacat el treball de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) per a posar en marxa un "desplegament especial com mai s'havia fet" per a les festes grans d'Alacant de manera que es done "la millor atenció als usuaris del TRAM en aquests dies tan assenyalats per als alacantins i de tanta afluència de persones a la ciutat". Mazón ha remarcat que aquesta ampliació d'horari és una constatació de l'aposta del Consell per l'ús del transport públic, "no sols durant els dies festius, sinó tot l'any per a facilitar la mobilitat sostenible i un servei públic de qualitat i eficient".

I ha recordat que aquestes Fogueres ja es podrà gaudir de l'estació dels Estels a ple rendiment després de la reforma realitzada per a instal·lar el nou escapador ferroviari, i que la futura Intermodal suposarà una transformació del concepte de transport públic per a la ciutat perquè "serà un node que connectarà Alacant d'una forma més ràpida i potent amb altres destinacions".

Servei especial en Fogueres 2024

Enguany, com a novetat, el servei de TRAM estarà en marxa tota la nit des del 20 de juny. Així, es prestarà un servei ininterromput fins a la matinada del 24 al 25 de juny, una vegada finalitzada la cremà. En total s'oferiran 120 hores sense pausa de circulació, cosa que suposarà un increment del 20% més que l'any anterior, segons la nota de premsa de la Generalitat.

Durant aquests cinc dies es duran a terme més de 600 serveis especials, a més dels ordinaris. En total, durant el període festiu s'operaran al voltant de 1.800 circulacions de tramvies, un increment del 30% en els serveis en comparació amb la resta de l'any.

Els serveis especials en Fogueres s'oferiran en les línies 1, 2, 3 i 4. Per a augmentar-ne la capacitat, els combois discorreran en la majoria dels casos en doble composició i, d'altra banda, els de la Línia 1, que uneix Estels amb Benidorm, pararan a Mutxavista i Costa Blanca.

Així mateix, en els dos caps de setmana previs a les Fogueres, el TRAM circularà fins a les tres de la matinada de dissabte a diumenge, amb motiu de l'Entrada de Bandes i la Cavalcada del Ninot. D'altra banda, després de les Fogueres, el TRAM prologarà l'horari per a facilitar als passatgers l'assistència en transport públic a l'espectacle pirotècnic que tindrà lloc a la mitjanit, entre el 25 i 29 de juny, a la platja del Cocó.

També et pot interessar

stats